Home / Social / (Tărlungeni) Puteți circula în arealul Zonei Metropolitane Brașov fără declarație

(Tărlungeni) Puteți circula în arealul Zonei Metropolitane Brașov fără declarație

Cetățenii din localitățile membre în Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) metropolitană Brașov se pot deplasa din 15 mai in arealul Zonei metropolitane fara a mai avea nevoie de o declaratie scrisa.

Este vorba de localitățile:

  • Municipiile: Brașov, Codlea, Săcele
  • Orașele: Ghimbav, Predeal, Râșnov și Zărnești
  • Comunele: Cristian, Sânpetru, Hălchiu, Tărlungeni, Prejmer, Hărman, Bod, Crizbav, Vulcan și Feldioara

”Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declarație” a precizat Președintele Klaus Iohannis

Totuși, trebuie precizat că între localităti deplasarea este permisă doar din motive întemeiate ce pot fi dovedite.

Șeful statului a spus că din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, atunci când ne găsim în spații interioare, la magazin, cu transportul public, păstrarea unei distanțe de 1,5 m și igiena mâinilor.

Zona metropolitană Brașov este o zonă metropolitană ce cuprinde municipiul Brașov și 16 comunități învecinate acestuia, constituită în scopul creării de noi oportunități de afaceri, al construcției și amenajării de locuințe și locuri de recreere, al atragerii de investiții mai consistente, și al coordonării mai bune a proiectelor de mediu și infrastructură.

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia