Home / Actual / Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere
foto cu caracter informativ

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

În perioada 9-10 mai 2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat activități specifice pentru menținerea siguranței rutiere și pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente pe raza întregului județ.

          Printre obiectivele activităților s-au numărat:

  • Combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Verificarea respectării regimului legal de viteză;
  • Prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 416 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 145.900 lei, dintre acestea 287 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 36 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre acestea 11 fiind reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului2 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 1 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Aceste activități sunt desfășurate pentru prevenirea și diminuarea accidentelor rutiere, a numărului de victime rezultate din acestea și conștientizarea conducătorilor auto asupra riscurilor cărora se supun dacă încalcă aceste reguli de circulație.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Consumul de băuturi alcoolice scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând stimuli optici și auditivi!

Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor!

Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere ce au consecințe grave!

Catering în pandemie! Virgil Popa se ține de cuvânt după ce a distrus organigrama Cantinei Sociale de la Săcele

Nouă dezinfecție la intrările blocurilor din cartierele săcelene în 14 mai

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia