Home / Tărlungeni / (Tărlungeni) 53 de polițiști au efectuat o acțiune amplă de control ce s-a extins și în Tărlungeni

(Tărlungeni) 53 de polițiști au efectuat o acțiune amplă de control ce s-a extins și în Tărlungeni

În perioada 17 – 18 septembrie 2022, în intervalele orare 10.00-13.00 și 16,00-19.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Secția de Poliție Rurală Feldioara, în colaborare cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică Brașov și Serviciului pentru Acțiuni Specilae Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza localităților Crizbav, Hălchiu, Feldioara, Bod, Sânpetru, Hărman, Prejmer, Tărlungeni, și Budila, precum și în proximitatea acestora, ce a avut ca scop asigurarea unui climat de siguranță rutieră și combatere a faptelor antisociale în mediul rural și în zona limitrofă acestuia

La activități au participat 53 de polițiști, care au verificat 15 operatori economici,  au legitimat 290 de persoane și au verificat în trafic 270 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicate 197 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 114.000 lei.

Pe linie rutieră au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 12 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcue cu numere de înmatriculare.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au constatat și aplicat 13 sancțiuni contravenționale, iar în conformitate cu prevederile  O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscaleau confiscat suma de aproximativ 7.250  lei.

Pentru nerespectarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de 3.72 mc. material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic competent. 

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant, 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 5 fiind pentru  săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și 1 pentru “conducerea unui vehicul  fără permis de conducere”, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente în acre se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Astfel de activități de asigurare a unui climat de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ Brașov.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia