Home / Actual / O delegație săceleană a fost prezentă la festivitățile de la Tabla Buții

O delegație săceleană a fost prezentă la festivitățile de la Tabla Buții

O delegație a Primăriei Municipiului Săcele și a Consiliului Local, din care a făcut parte dl viceprimar Sorin Gâdea și domnii consilieri locali Gheorghe Munteanu și Gheorghe Stoea, a participat ieri, 6 august, la manifestările comemorative din Cimitirul Eroilor de la Tabla Buții din Cerașu.

În cimitirul militar sunt îmormântați atât soldați români, cât și germani care au luptat în Primul Război Mondial. Luptele purtate la Tabla Buții s-au desfășurat în special în august–octombrie 1916, apogeul fiind între 15–28 octombrie și au opus Divizia a 6-a a Armatei a II-a române, Diviziei germane 8.

Meritul ridicării acestui memorial aparține preotului Ion Vasilescu din Slon, care, umblând cu căruța pe munte, a adunat morții și i-a îngropat creștinește cu slujbă religioasă, indiferent de tabăra căreia i-au aparținut.

Din anul 1922 s-au organizat aici pelerinaje anuale în ziua de 6 august, care a devenit un prilej de ceremonial militar, religios și civil în amintirea acelor evenimente.

Strada Livezii din Cernatu va fi modernizată pe o suprafață de peste 5000 de mp

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia