Home / Actual / Sunt semnale că ne îndreptăm către o criză economică? Iată 4 dintre ele!

Sunt semnale că ne îndreptăm către o criză economică? Iată 4 dintre ele!

În doar 2 ani de zile guvernarea PSD – ALDE a crescut deficitul bugetar de 4,5 ori. Matematic asta înseamnă că acum diferența dintre cât producem și cât cheltuim la nivel macro-economic a crescut de 4.5 ori. Mult, din păcate! 

În perioada ianuarie – septembrie 2016 aveam un deficit bugetar de 3,7 miliarde de lei, în timp ce în perioada ianuarie – septembrie 2018, am înregistrat un deficit de 16,8 miliarde de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice:

Ce înseamnă aceste lucruri:

1. Guvernul nu mai are bani și se împrumută în numele românilor pentru a acoperi cheltuielile cu salariile și pensiile. O rețetă dezastuoasă economic, ce nu poate duce decât către colaps!

2. Deficitul bugetar nu poate creste la infinit, așa că salariile bugetarilor și pensiile românilor sunt în pericol. Ministrul Teodorovici deja a anunțat Uniunea Europeană că Guvernul intenționează înghețarea salariilor. Următorul pas este tăierea lor! Deci creșterea economică nesustenabilă bazată pe consum va arunca economia direct în recesiune.

3. Creșterea deficitului înseamnă că Guvernul s-a împrumutat în numele nostru, iar aceste datorii vor fi plătite, cu tot cu dobânzi, de noi și de generațiile viitoare mult după ce acest guvern nu va mai fi.

4. Riscăm penalități din partea Uniunii Europene și dobânzi mai mari la împrumuturi din cauză că ne-am încălcat angajamentele europene privind deficitul bugetar.

Toate aceste date sunt semnalele începutului de criză economică, iar romanii trebuie sa fie constienți de asta și să se pregătească din timp pentru un scenariu asemănător cu cel din anii 2009-2010.

Razie de amploare a autorităţilor în Săcele: 68 de polițiști din cadrul I.P.J. Brașov, 27 de autospeciale şi de 24 de jandarmi

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia