Home / Actual / Spitalul Sfântul Constantin se extinde aproape de Săcele

Spitalul Sfântul Constantin se extinde aproape de Săcele

Omul de afaceri brașovean Mihai Miron, care deține Spitalul Sfântul Constantin, a cumpărat încă din luna iulie a anului trecut un teren de trei hectare, pe care a fost amplasată fosta fabrică Pantex, care a intrat în faliment încă de acum câțiva ani, conform bizbrasov.ro.

În clădirile vechii fabrici, care este amplasată pe Calea București nr. 318, în zona ieșirii spre Predeal, Miron intenționează să construiască un nou spital. Acesta a precizat că această achiziție a fost cea mai bună variantă pentru proiectul său, respectiv extinderea Spitalului Sfântul Constantin care a devenit deja prea înghesuit.

A fost aprobată tema de proiectare

Comisia de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei Brașov a aprobat săptămâna aceasta tema de proiectare pentru perimetrul fostei societăți, respectiv cum ar urma să fie parcelat.

“Deocamdată, este propusă o parcelare a terenului pentru care s-a obținut avizul de prinicipiul comisiei de specialitate, urmând ca pentru avizarea proiectului în sine să fie prezentată documentația finală“, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Mihai Miron a precizat că investiția se va cifra între 18 și 19 milioane de euro și va însemna cel puţin o dublare a numărului de paturi, de la 80 câte sunt prezent, dar și suprafeţe mai mari pentru cabinete, săli de operaţii în plus şi noi specializări. “Vom avea mai multe specialităţi, însă vrem să ne axăm pe oncologie medicală şi chirurgicală, pe chirurgie generală şi pe neurochirurgie, care sunt intervenţii mai complicate“, a explicat Mihai Miron.

În prezent, Spitalul Sf. Constantin din Braşov are între 2.000 şi 3.000 de pacienţi pe lună şi peste 300 de intervenţii chirurgicale mari, iar unitatea a fost amenajată tot într-o fabrică, respectiv fosta locație a Colgate de pe Iuliu Maniu.

sursa: bizbrasov.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply