Home / Actual / Spitalul Municipal Săcele: Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o condiția medicală cu simptome ce afectează calitatea vieții

Spitalul Municipal Săcele: Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o condiția medicală cu simptome ce afectează calitatea vieții

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este condiția medicală în care conținutul stomacului se întoarce către esofag, însă fără a vărsa.

Astfel pot apărea simptome care afectează calitatea vieții, precum senzația de arsură în „capul pieptului” (pirozis).

🔎 Identificarea a cel puțin două episoade de pirozis într-o săptămână reprezintă modalitatea prin care se poate indica prezenta BRGE.

Având în vedere acest lucru, este absolut necesar să te programezi la o consultație la un medic cu specializare în medicină internă sau în gastroenterologie.

Printre factorii de risc ai acestei boli se numără:

🔞 consumul de alcool;

😞 obezitatea;

🤰 sarcina;

🚫 fumatul;

🍫 consumul unor alimente precum: citrice, ciocolată, băutură cu cofeină, grăsimi, prăjeli, arome mentolate, ardei iuți, condimente;

💊 administrarea unor medicamente printre care: aspirina, diazepam, estrogen, progesteron.

__________________________________________

👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️ Dr. Purcarea Adrian, Dr. Savitchi Liliana și Dr. Olar Miruna sunt medicii specialiști gastroenterologie în cadrul Spitalului Municipal Săcele. Activitatea medicală se desfășoară în regim Ambulatoriu de Specialitate și Spitalizare de zi, în sediul spitalului aflat pe str. Oituz Nr. 54.

Serviciile oferite sunt:

➡ ecografie abdominală cu sau fără bilet de trimitere pentru consultații;

➡ endoscopie digestivă inferioară cu sau fără examen HP;

➡ endoscopie digestivă superioară cu sau fără examen HP;

➡ consultații de specialitate: monitorizare hepatite, ciroză hepatică.

☎😇 Pentru programări ne puteți apela la numărul de telefon 0368.005.356, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Nu ezitați să ne contactați!

conform text si foto Spitalul Municipal Săcele

Electroprecizia AG angajează referent de specialitate marketing

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia