Home / Actual / SOS – Siguranța copiilor noștri în școlile din Săcele: Caz grav de violență la Liceul Teoretic George Moroianu!

SOS – Siguranța copiilor noștri în școlile din Săcele: Caz grav de violență la Liceul Teoretic George Moroianu!

Vineri, 9 februarie 2024 – în curtea Liceului Teoretic George Moroianu din Săcele, doi elevi au fost agresați, bătuți violent și amenințați cu moartea de către alti doi elevi din aceeași scoală, într-o pauză dintre ore.

Se pare că agresorii nu au ținut cont nici măcar de camerele de luat vederi din dotarea unității de învățământ și nici măcar de prezența dascălilor de acolo.

Nu este un caz singular , iar ”neputința“, atât a cadrelor didactice, a conducerii școlii, cât și a autorităților locale de a reacționa ferm și de a stopa acte de violență de acest gen, nu fac decât să mențină o situație scapătă de sub control, în care ” legea pumnului” este făcută de diferite găști de elevi în multe din unitățile de învățământ din Săcele.

Mai mulți părinți ne-au reclamat că și copiii lor au avut de suferit datorită fenomenului care a luat amploare inclusiv la Liceul Teoretic George Moroianu și că efectiv, le este teamă să-și mai lase copiii să meargă pe jos la școală.

Ne dorim ca acest material să fie un manifest pentru păstrarea siguranței în singurul liceu care mai reprezintă ceva din punct de vedere educational pentru Săcele, iar părinții ai căror copii au avut de suferit în urma situației scăpate de sub control de la liceu, să ne comunice ceea ce îi nemulțumește.

Așteptăm reacțiile dumneavoastră la [email protected], toate vor fi publicate sub protecția anonimatului și vor merge către autoritățile competente! 

Pe surse, am fost informați că și comercializarea de substanțe interzise este o practică prezentă la Liceul Teoretic George Moroianu, iar in fața acestui flagel conducerea liceului NU trebuie sa închidă ochii și trebuie să se gândească la efectele devastatoare ale lipsei lor de reacție.

Aici trebuie să se implice și Poliția Locală, Poliția Națională, Inspectoratul Școlar Județean și asociațiile de părinți!

Orice sprijin ce duce la protecția copiilor noștri este binevenit.

Credem că trebuie să sosească un moment ZERO, un moment al adevărului, în care lucrurile importante precum siguranța elevilor, să primeze în fața altor preocupări și interese pe care le au instituțiile de conducere din acest municipiu.

Așteptăm reacția instituțiilor abilitate!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia