Home / Actual / Sorin Gâdea (PSD) părăsește Consiliul Local Săcele și se mută pe altă funcție administrativă

Sorin Gâdea (PSD) părăsește Consiliul Local Săcele și se mută pe altă funcție administrativă

Așa cum am anuntat pe Saceleanul.ro inca din luna mai 2019, Sorin Gadea (consilier local al PSD si fost viceprimar al municipiliu) va fi avansat din punct de vedere administrativ si va ocupa functia de administrator public la Sacele (city-manager).

Detalii AICI!

In 2019 propunerea ”avansarii” nu i-a cazut bine lui Gadea în primul rând pentru că o mutare pe postul de administrator public duce automat la demisia din postura de consilier local.

În al doilea rând, administratorul public este văzut ca fiind un specialist în administrație ce este mai degrabă apolitic, aceasta stare de fapt însemnând și finalul carierei politice a lui Sorin Gâdea.

În egală măsură administratorul public se află în subordinea primarului, primește directive și sarcini de lucru direct de la acesta și de obicei are mandat exact cât stă în funcție un primar.

Nu mai e viceprimar, deci poate fi ”promovat”

Lucrurile s-au schimbat, iar acum mutarea ii pica perfect deoarece fostul sau scaun, cel de viceprimar, este ocupat de Gellert Geczi.

Ce intorsatură poate lua existenta politica a unor personaje! Gadea a votat sa fie demis Geczi in 2017, l-a inlocuit pe acesta (cu succes, am adauga noi), a asistat la reinscaunarea lui Geczi in 2020 si acum vor lucra cot la cot. 

Adesea, schimburile de replici dintre cei doi au depasit granita galanteriei si a diplomatiei politice, facand deliciul publicului.

Acum, totul se uita si se sterge cu buretele de dragul unei relatii armonioase intre PSD si UDMR la Sacele. 

Cel mai castigat politic este totusi Virgil Popa, cel care își subordonează și mai tare un coleg de partid adesea vocal si cu initiativa.

Un post de inspector din cadrul Compartimentului Investiții – Serviciul tehnic este disponibil la Primăria Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia