Home / Actual / Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: ‘’Avem acord pe Planul REPowerEU din care România primește 1,39 de miliarde de euro!’’

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: ‘’Avem acord pe Planul REPowerEU din care România primește 1,39 de miliarde de euro!’’

Siegfried Mureșan anunță că s-a ajuns în această dimineață la un acord între Parlamentul European și Consiliul UE privind forma finală a Planului REPowerEU de reducere a dependenței energetice față de Federația Rusă.

Acest lucru înseamnă că REPowerEU va intra în vigoare la începutul anului viitor, așa cum mi-am asumat, la începutul negocierilor, în calitate de coraportor al Parlamentului European pe acest dosar.

România va primi 1,39 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

Acești bani sunt fonduri noi, în plus față de cele 30 de miliarde de euro pe care țara noastră le primește deja pentru Planul Național de Redresare și Reziliență din Mecanismul European de Redresare și Reziliență.

Ce cuprinde acest plan:

Toate statele membre să primească o prefinanțare de 20% la momentul aprobării noilor piloni REPowerEU din planurile de redresare.

Finanțarea cu caracter retroactiv a investițiilor din domeniul energetic începând cu februarie 2022;

Statele membre care nu intenționează să acceseze toată componenta de credite din planurile lor naționale de redresare și reziliență vor pierde prioritatea în accesarea lor și banii vor fi realocați;

Implicarea autorităților locale și regionale în elaborarea planurilor.

(VIDEO) Ionuț Sorin Banciu, despre rolul vital pe care îl joacă munții în viața noastră: ”În cadrul Summitului de la Montreal de săptămâna aceasta, vom pune la punct viitorul cadru legal de protejare a biodiversității” – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia