Home / Actual / Sediu nou pentru Centrul de Zi pentru copii din Sacele

Sediu nou pentru Centrul de Zi pentru copii din Sacele

Primăria municipiului Săcele, în parteneriat cu Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret (FAST) au inaugurat vineri, 23 august 2013,  sediul noului Centru de Zi pentru Copiii aflaţi în situaţii de risc din Săcele.

Clădirea Centrului a fost reabilitată prin intermediul proiectului „Reabilitare clădire centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc” finanţat prin Programul Operaţional Regional „Regio”. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.567.395,64 lei, din care finanţarea nerambursabilă a reprezentat 2.816.440,81 lei. Lucrările de reabilitare ale clădirii au început în iulie 2011, iar de la 1 octombrie 2013 copiii din Săcele care vor fi identificaţi ca fiind în situaţii de risc îşi vor putea petrece o bună parte din zi, avînd la dispoziţie săli de curs şi de joacă, o sală de informatică dotată cu tot ce este necesar, dar şi o sală de mese şi un dormitor unde se vor putea odihni după amiaza.

DSC03889

Clădirea reabilitată este un fost corp al Liceului de Construcţii din Săcele şi are în imediata apropiere şi un teren de sport, unde s-a montat gazon sintetic pe care copiii vor putea practica fotbal, handbal, volei sau baschet.

Acest centru va crea şi 13 locuri de muncă (şase în administraţie şi 7 în activitatea propriu-zisă a centrului), iar funcţionarea centrului va fi finanţată din bugetul orasului, sumele necesare pentru funcţionarea acestuia fiind deja prinse în exercitiul bugetar curent.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply