Home / Actual / Se pregătește o nouă Lege a Tineretului. Ce ar putea conține ea?

Se pregătește o nouă Lege a Tineretului. Ce ar putea conține ea?

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca a anunțat principalele modificări ale Legii Tineretului în cadrul ședinței de Guvern.

Principalele modificari aduse prin proiectul Legii Tineretului sunt:

  • introducerea unei secțiuni dedicate centrelor comunitare de tineret, a inființării acestora prin care tinerii să beneficieze de servicii integrate și personalizate pentru tineri
  • vor fi stabilite măsuri care să asigure protecția socială a tinerilor, stimularea incluziunii sociale și a inserției profesionale. Proiectul Legii Tineretului va preveni și sancționa orice formă de discriminare.
  • direcțiile de acțiune ale strategiei și politicilor de tineret vor fi integrate și unitare la nivel central și local
  • înființarea unor consilii consultative la nivelul municipiilor reședință de județ, consiliilor județene și a Ministerului Tineretului și Sportului cu scopul unei implementări eficiente a politicii de tineret.
  • activitățile de tineret vor fi susținute financiar de autoritățile centrale și locale (minim 25% din fondurile județene destinate activității de tineret).

Legea actuală (Legea tinerilor nr. 350/2006, cu modificările și completările ulterioare) nu a mai fost modificată major de la intrarea în vigoare, în 2006.

Legea Tineretului se află în avizare interministerială, urmand să fie aprobată și să meargă în Parlament.

Ciprian Sterpu

Leave a Reply