Home / Actual / Se pregătește o nouă Lege a Tineretului. Ce ar putea conține ea?

Se pregătește o nouă Lege a Tineretului. Ce ar putea conține ea?

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca a anunțat principalele modificări ale Legii Tineretului în cadrul ședinței de Guvern.

Principalele modificari aduse prin proiectul Legii Tineretului sunt:

  • introducerea unei secțiuni dedicate centrelor comunitare de tineret, a inființării acestora prin care tinerii să beneficieze de servicii integrate și personalizate pentru tineri
  • vor fi stabilite măsuri care să asigure protecția socială a tinerilor, stimularea incluziunii sociale și a inserției profesionale. Proiectul Legii Tineretului va preveni și sancționa orice formă de discriminare.
  • direcțiile de acțiune ale strategiei și politicilor de tineret vor fi integrate și unitare la nivel central și local
  • înființarea unor consilii consultative la nivelul municipiilor reședință de județ, consiliilor județene și a Ministerului Tineretului și Sportului cu scopul unei implementări eficiente a politicii de tineret.
  • activitățile de tineret vor fi susținute financiar de autoritățile centrale și locale (minim 25% din fondurile județene destinate activității de tineret).

Legea actuală (Legea tinerilor nr. 350/2006, cu modificările și completările ulterioare) nu a mai fost modificată major de la intrarea în vigoare, în 2006.

Legea Tineretului se află în avizare interministerială, urmand să fie aprobată și să meargă în Parlament.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply