Home / Actual / Școala Gimnazială Nr.4 „Frații Popeea” Săcele a fost inclusă în programul ”Roboții împotriva hărțuiri”

Școala Gimnazială Nr.4 „Frații Popeea” Săcele a fost inclusă în programul ”Roboții împotriva hărțuiri”

”Roboții împotriva hărțuirii” este un proiect ERASMUS+ co-finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat în România de către Asociația Sinaptica.

Acest proiect promovează un proces de învățare bazat pe utilizarea tehnologiei, în special- roboții, cu scopul prevenirii hărțuirii și sprijinirii incluziunii sociale.

Proiectul include formarea cadrelor didactice din școli pentru a elabora și implementa
activități la clasă menite să prevină comportamentele de tip bullying, utilizând Roboții Educaționali.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov, împreună cu Asociația Sinaptica și sprijinul Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Poliției Brașov, au pornit programul pilot anul trecut, iar anul acesta au extins numărul școlilor implicate în proiect.

Astfel, Școala Gimnazială Nr.4 „Frații Popeea” Săcele a fost inclusă recent în program și a intrat în posesia lui RoBy- robotul educational- ce va fi utilizat în activități,atât la nivel de ciclu primar, cât și la nivel de gimnaziu.

Cadrele didactice vor beneficia de curs de formare și resurse pentru implementarea
activităților la clasă.

Implicarea școlii în acest program va oferi oportunitatea elevilor de a beneficia de mijloace de învățământ modern care îmbunătățesc abilitățile sociale și care contribuie în mod pozitiv la adoptarea unui comportament potrivit în situații de conflict, influențând, totodată, și succesul pe plan școlar al elevilor.

Regia Pădurilor Săcele anunță că peste 125.000 de puieți vor fi plantați la Săcele anul acesta

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia