Home / Actual / Liceul Teoretic ”George Moroianu” din Săcele poate deveni ”Școala-ambasador a Parlamentului European”

Liceul Teoretic ”George Moroianu” din Săcele poate deveni ”Școala-ambasador a Parlamentului European”

Dintre mii de unități de învățământ din România, Liceul Teoretic ”George Moroianu” din Săcele a fost nominalizat printre cei 25 de candidați la titlul de ”ȘCOALĂ-AMBASADOR a Parlamentului European”.

Considerăm această nominalizare – o recunoaștere a contribuției școlii la promovarea valorilor europene, a cooperării europene în educație și a unui învățământ de înaltă calitate, prin numeroasele proiecte cu deschidere internațională pe care le desfășoară.

Programul educativ ”Școli-ambasdador ale Parlamentului European” (EPAS) dedicat elevilor din învățământul liceal, inițiat de Parlamentul European, se desfășoară, începând din anul 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Programul are scopul de a îmbunătăți cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor.

Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

În țara noastră, programul este  implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și se află în cel de al doilea an.

Școlilor nominalizate li se cere:

  • să alcătuiască echipe de minimum 3-5 ambasadori seniori (dintre care 1 ambasador senior coordonator) și 10-15 ambasadori juniori;
  • să deschidă în școală un punct de informare europeană;
  • să mențină legătura cu   Spațiul Public European (pentru materiale noi, activități etc.);
  • să utilizeze materialele didactice existente, să identifice altele noi pe site-urile UE;
  • să organizeze minimum 4 activități în perioada octombrie 2017 – martie 2018;
  • să organizeze minimum 2 activități pentru a marca Ziua Europei;
  • să predea lecții bazate pe tematica de interes european.

Pe elevii Liceului Teoretic “George Moroianu” din Săcele ii așteaptă un an plin de activități interesante!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply