Home / Actual / Schimbare legislativă. Ce se întâmplă cu familiile cu copii cu vârsta până la 3 ani?

Schimbare legislativă. Ce se întâmplă cu familiile cu copii cu vârsta până la 3 ani?

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege de modificare și completare a Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari în sensul exceptării de la plata întreținerii a copiilor cu vârsta de până la 3 ani.

Proiectul a fost inițiat de senatorul Luchian Dragoș,PNL si adoptat cu 269 de voturi „pentru”.

Proiectul propune modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.

În forma inițială, proiectul prevedea și modificarea art. 49 din lege, astfel încât termenul maxim de plată a contribuției la cheltuielile asociației să se majoreze de la 20 de zile la 30 de zile.

Această prevedere a fost însă eliminată de Comisiile juridică și pentru administrație publică, pe motiv că ar putea „genera depășirea termenelor legale de plată a facturilor către furnizorii de utilități”.

În Senat, propunerea legislativă a primit 74 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și nicio abținere.

Pentru a intra în vigoare modificarea, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președinte.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply