Home / Actual / Săptămâna ”patimilor administrative” pentru locuitorii municipiului Săcele

Săptămâna ”patimilor administrative” pentru locuitorii municipiului Săcele

Aflată la putere la Săcele, coalitia PSD+UDMR pregătește sub stricta supraveghere și coordonare a primarului Popa Virgil o adevărată ”săptămână a patimilor administrative” pentru săceleni.

Consiliul Local are pe masa mâine o ordine de zi ce se poate transforma într-un coșmar pentru majoritatea locuitorilor din municipiu.

Cel mai important subiect rămâne cel al majorării taxelor și impozitelor locale

Dacă pofta lui Popa Virgil se va îndeplini joi, săcelenii vor plati taxe și impozite locale mai mari în 2023. De aceasta propunere de majorare nu scapă nici persoanele fizice ce plătesc taxe pe locuință și teren, indiferent de destinație, dar nici persoanele juridice.

Cu bugetul pe butuci și aflat la final de carieră administrativă, Popa Virgil vrea să bage mai adânc mâna în buzunarele săcelenilor în 2023 și 2024, ultimii săi 2 ani de mandat.

Astfel, ceea ce dorește primarul Popa Virgil este ca toți săcelenii să plătească impozite și taxe locale mai mari, în special pe cele mai importante 4 categorii: impozitele pe proprietate.

Cota impozitului pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice va crește cu 12,5% în anul urmator, iar clădirile nerezidențiale aflate tot în proprietatea persoanelor fizice cu 33,3%.

Vestea rea este că nu scapă nici persoanele juridice. 

Acestea vor fi suprataxate pentru ambele categorii de clădiri, rezidențiale cu 100% creștere și nerezidențiale cu 12,5%

Nu vin vești bune nici dinspre transportul administrat de Servicii Săcelene

Sunt 6 ani de cand PSD a pus mana si pe conducerea societatii comericale Servicii Sacelene SRL, pe care cu mare pricepere administrativa au dus-o spre pierderi financiare pe linie.

Astfel in 2020, pierderile brute au fost de 280.000 lei, iar in 2021 aproximativ 200.000 lei (conform situatiilor financiare prezentate in Consiliul Local Săcele).

Cu servicii de calitate indoielnica criticate de intreaga comunitate a navetistilor saceleni, transportul sacelean a atras ZERO fonduri europene in acesti bani, traind din majorare de capital social facuta prin decizie de Consiliu Local.

Mai simplu spus, orice modernizare a transportului se face cu mana intinsa catre bugetul localitatii, nu din fonduri extrabugetare, cum au reusit sa atraga loacalitati precum Brasov sau, mai apropiat de părofilul si marimea municipiului nostru, Fagarasul.

Acum, alți 600.000 lei sunt ceruți de Serviciile Sacelene, tot prin majorare de capital social desigur! 

Nici macar noua linie de transport in comun pe strada Campului, ceruta si ea de saceleni, nu pare a intra in planul pe termen scurt al conducerii pesediste de la Serviciile Sacelene.

Membrii consiliului de administrație din Regia Pădurilor vor indemnizații mai mari

Astfel, solicitarea acestora are ca obiect stabilirea indemnizatiei fixe la valoarea de 2.100 de lei brut/luna, reprezentand ehivalentul a 18.14% din valoarea maxima prevazuta de lege.

În prezent indemnizația este la nivelul celei de consilier local (789 lei/lună), dar nivelul este nesatisfacator pentru cei de la Regia Pădurilor.

Prin art. 3 din HCL nr 215/2019 s-a reglementat ca “se stabileste remuneratia administratorilor in cuantum egal cu indemnizatia neta de consilier local. Remuneratiile membrilor neexecutivi este corespunzatoare unui program de lucru intergal, respectiv pentru participarea la toate activitatile impuse ale consiliului de administratie, ea fiind diminuata proportional cu neparticiparea la activitati”. Articolul a fost preluat si inserat in articolul 11 din contractul de mandat, astfel cum a fost aprobat potrivit art. 2 din HCL nr 215/2019.

Cuantumul indemnizatie nete de consilier local este de 789 lei, pentru un program complet.

Cum de la data 23.10.2019 până în prezent, cuantumul indemnizatie nete de consilier local nu s-a modificat, valoarea este considerată ca fiind nesatisfăcătoare de cei de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele.

Servicii Săcelene: Programul de circulație în perioada sărbătorilor de Paști – Saceleanul

Primarul anti-săcelean: Popa Virgil sfidează comunitatea și merge înainte cu propunerea de mărire de taxe și impozite locale – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia