Home / Actual / Săceleanul David Nicolae Șolga, marele câștigător din România al concursului european de traducere Juvenes Translatores

Săceleanul David Nicolae Șolga, marele câștigător din România al concursului european de traducere Juvenes Translatores

David, elev la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, este câștigătorul din România al concursului european de traducere Juvenes Translatores.

Anul acesta, 2883 de participanți și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Din cele 552 de combinații lingvistice disponibile, elevii din 681 de școli au utilizat 141 combinații.

Textul i s-a părut destul de dificil.

„A trebuit să dau tot ce am”, spune David. Profesoara lui de limba engleză, Elena Bucurenciu, spune despre David că este „foarte bun și foarte ambițios”, fapt pe care îl confirmă și fosta profesoară a lui, Cezarina Bâlbâe, care a înscris elevii la concurs.

Și Ionuț Tănase, directorul liceului, a avut cuvinte de laudă despre elevul câștigător, spunând că este foarte bun nu numai la învățătură, ci are în palmares și performanțe sportive, participând la campionatul de fotbal, precizează sursa citată.

Traducătorii Comisiei Europene au selectat 27 de câștigători, câte unul din fiecare țară a UE, precum și un număr de 287 de elevi care au primit mențiuni speciale pentru traducerile lor de excepție. 14 dintre traducătorii care au primit mențiuni speciale sunt din România.

Ceremonia de premiere a celor 27 de câștigători va avea loc la 31 martie 2023, la Bruxelles.

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene organizează concursul „Juvenes Translatores” („tineri traducători” în latină) în fiecare an, din 2007.

De-a lungul timpului, acest concurs a schimbat viața multora dintre participanți și câștigători.

Unii au decis să studieze traducerea la universitate, iar alții s-au alăturat departamentelor de traducere ale Comisiei Europene pentru a efectua un stagiu sau pentru a urma o carieră.

Concursul „Juvenes Translatores” își propune să promoveze studiul limbilor străine în școli și să le ofere tinerilor posibilitatea de a-și face o idee despre meseria de traducător. Concursul li se adresează elevilor de liceu cu vârsta de 17 ani și se desfășoară simultan în toate școlile selectate din UE.

Felicitări, David Nicolae Șolga! 

sursa G4media.ro

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL: CSM Săcele trebuie să investească doar în sectorul de copii, juniori și cadeți – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia