Home / Actual / Săcele: PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live

Săcele: PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live

La inițiativa consilierului local Ciprian Nițescu, în ședința ordinară a lunii februarie, PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live de către executiv.

Propunerea PNL a fost ca „în timpul ședințelor publice ale Consiliului Local al Mun. Sacele este permisa inregistrarea audio-video a dezbaterilor si a votului exprimat de catre membrii Consiliului Local, cu exceptia situatiilor in care votul este secret, a discutiilor de la sectiunea <Diverse> si a oricaror alte activitati”.

Consilierul Bogdan Motoc (ALDE) a completat propunerea printr-o solicitare ca sedintele de consiliu local sa fie transmise live.

Acest proiect a fost necesar pentru o revenire la normalitate, deoarece în ultimele luni consilierii PSD (vechi și noi) ce au prezidat ședințele de consiliu au interzis filmarea, iar executivul fie a refuzat să pună la dispoziția solicitaților filmările, fie nu le-a mai realizat deloc.

La votul final, grupul PNL a beneficiat de ajutorul colegilor consilieri din PMP, UDMR și ALDE, aceștia fiind de acord cu inițiativa, astfel proiectul a fost votat și a devenit hotărâre de consiliu.

Consilierii PSD și ai Alianței pentru Săcele (PER & PSRO) au votat împotriva acestui proiect.

Farmacia Precizia