Home / Actual / Săcele: PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live

Săcele: PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live

La inițiativa consilierului local Ciprian Nițescu, în ședința ordinară a lunii februarie, PNL a reușit să promoveze un proiect de hotărâre prin care ședințele de consiliu vor fi filmate și transmise live de către executiv.

Propunerea PNL a fost ca „în timpul ședințelor publice ale Consiliului Local al Mun. Sacele este permisa inregistrarea audio-video a dezbaterilor si a votului exprimat de catre membrii Consiliului Local, cu exceptia situatiilor in care votul este secret, a discutiilor de la sectiunea <Diverse> si a oricaror alte activitati”.

Consilierul Bogdan Motoc (ALDE) a completat propunerea printr-o solicitare ca sedintele de consiliu local sa fie transmise live.

Acest proiect a fost necesar pentru o revenire la normalitate, deoarece în ultimele luni consilierii PSD (vechi și noi) ce au prezidat ședințele de consiliu au interzis filmarea, iar executivul fie a refuzat să pună la dispoziția solicitaților filmările, fie nu le-a mai realizat deloc.

La votul final, grupul PNL a beneficiat de ajutorul colegilor consilieri din PMP, UDMR și ALDE, aceștia fiind de acord cu inițiativa, astfel proiectul a fost votat și a devenit hotărâre de consiliu.

Consilierii PSD și ai Alianței pentru Săcele (PER & PSRO) au votat împotriva acestui proiect.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia