Home / Actual / Elevi de nota 10 la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele

Elevi de nota 10 la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele

Trei sferturi din elevii clasei a VIII-a intensiv engleză au deja un certificat internaţional de atestare a competenţelor lingvistice care echivalează nota 10 pentru admiterea în clasele de liceu cu studiu bilingv/intensiv al limbii engleze.

Aceasta este prima generaţie de elevi ai clasei de gimnaziu cu studiu intensiv al limbii engleze ce se pregăteşte de momentul absolvirii.

Fie că vor opta pentru clase de liceu cu profil uman, fie că se vor îndrepta spre profil real, marea majoritate ia în calcul continuarea studiului intensiv sau bilingv al limbii engleze.

Liceul Teoretic “George Moroianu” se află în parteneriat cu Centrofis Brașov

Conform legislaţiei în vigoare, admiterea în astfel de clase se face în urma susţinerii unui examen, organizat în câteva centre din Braşov. Există însă şi posibilitatea echivalării acestuia în cazul în care elevul a susţinut deja un examen de competenţe lingvistice agreat de Ministerul Educației Naționale. 

De aceea, Liceul Teoretic George Moroianu a încheiat în acest an şcolar un acord de parteneriat cu Centrofis Braşov, în urma căruia am organizat un centru de examinare PTE (Pearson Test of English) în şcoala noastră.

Doamna profesoară de limba engleză, Cezarina Bâlbâe, a administrat elevilor de clasa a VIII-a teste de diagnoză, dar şi de familiarizare a elevilor cu formatul PTE, oferind copiilor şi părinţilor o imagine de ansamblu asupra nivelului de cunoştinţe pe care îl aveau elevii la acel moment.

Au urmat alte câteva simulări de test sau secţiuni de test în vederea pregătirii pentru examenul propriu-zis.

Timeea Jinga și Miruna Lapovița sunt performerele testării!

Din cei 30 de elevi ai clasei, doi obţinuseră deja un certificat lingvistic, iar 21 s-au înscris la examen în sesiunea decembrie 2018.

Două eleve – Timeea Jinga și Miruna Lapovița – au optat pentru nivelul B2 (echivalat cu 10 la examenul de bacalaureat), cinci pentru nivelul B1 şi restul pentru A2 (echivalat cu 10 la exemenul de competenţe lingvistice pentru admiterea în clasele cu studiu bilingv sau intensiv al limbii engleze).

Felicitări tuturor! 

Elevi ai Școlii Gimnaziale Numărul 4 “Fratii Popeea” din Săcele au fost examinați de specialiști

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia