Home / Actual / S-a depus strategia la Ministerul Fondurilor Europene. Rețele de apă și locuințe sociale pentru Gârcini.
foto informativa din sedinta GAL Garcini

S-a depus strategia la Ministerul Fondurilor Europene. Rețele de apă și locuințe sociale pentru Gârcini.

GAL-ul din Săcele va depune astazi la Ministerul Fondurilor Europene strategia de dezvoltare locală a comunității din Gârcini, în vederea accesării unor finanțări nerambursabile.

Până pe 31 decembrie, când este termenul impus de către Comisia Europeană, ministerul ar urma să evalueze această strategie prin intermediul căreia vor putea fi accesate finanțări nerambursabile de 7,5 milioane de euro.

Proiectele europene ar urma să fie implementate pe durata a 6 ani, în perioada 2018 – 2023.

În conformitate cu această strategie, au fost stabilite 16 proiecte majore, jumătate pe componenta de infrastructură, iar cealaltă pe partea de capital uman.

Unul dintre cele mai importante proiecte vizează introducerea rețelelor de apă pe toate cele 13 străzi din acest cartier.

Managerul de proiect, Sorin Ganea, a precizat că în momentul de față doar 0,05% din gospodării au canalizare, iar, mult mai grav, doar 25% dintre acestea au apă potabilă.

În vederea introducerii rețelelor de apă, ar urma să fie accesată de la Uniunea Europeană suma de 1.365.000 de euro. Aproape 2 milioane de euro ar urma să fie accesate pentru construcția de locuințe sociale.

De asemenea, alte 200.000 de euro ar urma să fie accesate pentru construcția unui centru socio-medical, iar o sumă de 550.000 de euro să fie cheltuită pe o perioadă de 5 ani pentru operaționalizarea centrului și oferirea de servicii socio-medicale și de inserție socio-profesională.

sursa: BrasovTv.com si bzb.ro

foto: garcini.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply