Home / Actual / Rugby 7: Nedreptățiti de arbitraj în prima etapă, rugby-știi de la RC Phoenix Brașov privesc cu încredere spre etapa a II-a

Rugby 7: Nedreptățiti de arbitraj în prima etapă, rugby-știi de la RC Phoenix Brașov privesc cu încredere spre etapa a II-a

Echipa brașoveană RC Phoenix Brașov, singura reprezentantă a județului nostru în campionatul național de Rugby 7, s-a întors de la Iași fără a reuși să-și atingă obiectivul setat înainte de prima etapă a campionatului.

Asta deoarece adversarele din grupă s-au dovedit a fi, cu o exceptie, foarte puternice, atat U Cluj, cât mai ales Știința Petroșani – campioana en-titre, fiind între favoritele sezonului.

Dacă înfrângerile brașovenilor cu cele doua pretendente au fost fără drept de apel, a treia partida a fost cu cântec.

Adversarul, RC Grivița UNEFS s-a impus la limită cu 17-12, însă scorul nu reflectă realitatea din teren, rezultatul fiind influențat în mod decisiv de arbitrajul aflat sub valoarea compeției.

În final, în meciul de clasament cu CSM Sibiu scorul a fost de 47-0 pentru RC Phoenix Brașov și astfel brașovenii au terminat prima etapă pe locul al 13-lea cu 6 puncte.

Etapa următoare se va disputa la Gura Humorului în weekendul 17-18 septembrie, iar adversarele din grupa vor fi Știința Petroșani, CSM Constanța și CSU Alba Iulia.

Participarea RC Phoenix Brașov în Campionatului Național Rugby 7 este susținută financiar de Consiliul Județean Brașov, printr-o finanțare obținută în urma concursului de proiecte nerambursabile în cadrul programului Sport de Performanță pentru anul 2022.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia