Home / Actual / Românii care aleg să achite amenzile în 15 zile plătesc mult mai puțin decât ar trebui. Iată de ce!

Românii care aleg să achite amenzile în 15 zile plătesc mult mai puțin decât ar trebui. Iată de ce!

Amenzile contravenționale pot fi achitate pe jumătate într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal, nu doar în 48 de ore.

Termenul în care persoanele amendate pot achita doar jumătate din minimul amenzii primite a fost extins semnificativ. În loc de 48 de ore, acesta este de 15 zile, scopul fiind încurajarea românilor să-și achite mai repede amenzile, ceea ce va aduce și bani mai mulți la bugetul statului.

Practic, cei care aleg să achite amenzile în acest interval plătesc mult mai puțin decât ar trebui. De exemplu, o amendă de 500 de lei primită de un român scade automat la 250 de lei dacă era achitată în termenul vechi de 48 de ore sau dacă e achitată în termenul nou de 15 zile.

Sau, dacă se aplică o amendă de 1.000 de lei, în condițiile în care amenda minimă în cazul respectiv poate fi de 500 de lei, aceasta scade automat tot la 250 de lei.

Cu alte cuvinte, amenda primită poate să scadă cel puțin la jumătate din cuantumul care ar trebui achitat dacă se depășește termenul nou 15 zile.

conform avocatnet.ro

Zona 7 Scări, principalul obiectiv turistic al Municipiului Săcele, este acum mai atractivă. Tiroliana s-a prelungit cu 1394 metri

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia