Home / Actual / Restaurantele din Săcele pot servi și la interior clienții, fără a depăși 30% din capacitate

Restaurantele din Săcele pot servi și la interior clienții, fără a depăși 30% din capacitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat pe 5 ianuarie o hotărâre care influențează activitatea din localitățile Săcele, Râșnov, Codlea, Cristian și Moieciu.

Totul ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în aceste unități administrativ-teritoriale, unde se vor aplica prevederile H.G. 1065/11.12.2020 pentru rata de incidență corespunzătoare.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-23:00 în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, atunci numarul de clienti primiți trebuie să nu depășească 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Acelasi lucru este valabil si pentruactivitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

A început campania de vaccinare și la Săcele. Cine sunt primii beneficiari ai acestui vaccin anti-COVID-19?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia