Home / Actual / Reacție publică a Salvamont, după ce o femeie a jumulit pe munte un buchet de rhododendron

Reacție publică a Salvamont, după ce o femeie a jumulit pe munte un buchet de rhododendron

Salvamont a reacționat extrem de dur în cazul unei fotografii care s-a viralizat pe Facebook, în care o femeie avea un braț de rhododendron, cunoscut ca bujor de munte, flori care înfloresc în luna iunie pe crestele Carpaților.

“Reamintim trogloditilor ca bujorul de munte e specie protejata si se iau amenzi grase la buget. In plus, NU se poate rasadi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat… In ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoala nimic, in plus, planta fiind hepato-toxica”, conform postare Salvamont Arges

În prezent rhododendronul este una din plantele aflate pe cale de disparitie si este protejat prin lege.

Fiind o planta care creste in conditii climaterice si de relief foarte specifice, el nu tolereaza transplantari, lucru care face imposibila introducerea acestuia in gradini.

Intrebarea care însoțește fotografia: “Ce amendă ar merita aceasta femeie?” (ziare.com)

Demersul consilierului Sterpu (PNL) a avut succes: Se pregătesc și la Săcele facilități pentru agenții economici afectați de COVID-19

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia