Home / Actual / Demersul consilierului Sterpu (PNL) a avut succes: Se pregătesc și la Săcele facilități pentru agenții economici afectați de COVID-19

Demersul consilierului Sterpu (PNL) a avut succes: Se pregătesc și la Săcele facilități pentru agenții economici afectați de COVID-19

Dragi săceleni, din păcate asa cum bine stiti, epidemia de COVID-19, dar și măsurile luate pe perioada stării de alertă și a celei de urgență au afectat și afacerile săcelene.

De aceea, pentru a veni în întâmpinarea acestora, am solicitat introducerea pe ordinea de zi in cadrul Consiliului Local Săcele a unei hotărâri care să stabilească o serie de facilităti fiscale pentru agenții economici din Săcele afectați de COVID-19.

Am primit și un răspuns din partea autorităților săcelene – prin serviciul Taxe si Impozite, ce îmi dă speranță că până la 14 august 2020 (conform OUG 69/2020) putem decide la nivel local asupra acestor facilități.

Iată propunerile mele:

1. Reducerea impozitului pe clădiri cu 75%, pe perioada stării de urgentă si a stării de alertă.

Facilitatea se aplică pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfăşurarea unor activităţi economice către alte persoane fizice sau juridice.

2. Anularea majorărilor de întârziere pentru agentii economici care îsi plătesc impozitele, taxele, chiriile până la data de 30 septembrie 2020, indiferent de perioada de întârziere si de cuantumul acestor majorări.

3. Firmele care detin panouri publicitare pe domeniul public beneficiază de reducerea cu 75% a taxei de ocupare a domeniului public cu panouri publicitare si a taxei de afisaj indiferent daca afisajul se face la locul de desfasurare a activitatii economice afectate sau în altă parte pe domeniul public al municipiului Săcele, pentru perioada stării de urgentă si a stării de alertă.

4. Scutirea, pe perioada stării de urgentă si/sau alerta, de la plata taxei de ocupare a domeniului public. Reducerea cu 75% a taxei de ocupare a domeniului public, până la sfârtitul anului, pentru cei care detin terase. În perioada 1 iunie – 31 decembrie va fi redusă cu 75% taxa pentru ocuparea temporară a locurilor publice pentru terase sau grădini de vară stabilită potrivit HCL nr. 87/25.04.2019 privind taxele si impozitele locale, în conditiile achitării obligațiilor restante aferente acestei taxe scadente la 1 iulie 2020.

IMPORTANT: Toate scutirile si facilitatile de mai sus sunt valabile pentru cazul în care proprietarii, utilizatorii sau administratorii afacerilor au fost obligaţi prin lege să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă si/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei
coronavirusului COVID-19

Consilier local, Ciprian Sterpu – PNL Săcele

Spitalul Municipal Săcele va deservi atât pacienţii suferinzi de COVID-19, cât și pe cei non-COVID

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia