Home / Actual / Promise pentru 2017, creșele apar la Săcele cam în 2020!

Promise pentru 2017, creșele apar la Săcele cam în 2020!

În curând, Săcele va avea nu una, ci două creșe, în cele două cartiere de blocuri ale Municipiului: „Ștefan cel Mare„ și „Electroprecizia”.

De fapt, în curând înseamnă cel mai devreme la final de 2019 și final de 2020. Asta deși în campania electorală PSD-ul a promis o creșă încă din 2017. 

În luna august 2018, se va finaliza proiectul ”Centrul de zi pentru copii”, un proiect finanțat din fonduri europene dedicat copiilor aflați în situații de risc social.

Odată cu finalizarea acestui proiect, clădirea în care funcționează acest centru, amplasată în vecinătatea Sălii de Sport din cartierul Ștefan cel Mare, va fi transformată în creșă.

În același timp, spațiul clădirii permite ca aici să poată funcționa în continuare și centrul dedicat copiilor aflați în situații de risc.

Clădirea este compusă din parter + etaj, având o suprafață utilă de 1040 mp. Ea beneficiază și de un teren de sport în aer liber, iar în vecinătatea sa se află o cantină socială, Sala de Sport a municipiului și Centrul Multicultural și Educațional. Primarul municipiului, Virgil Popa a declarat “că documentația tehnică pentru transformarea clădirii în creșă va fi realizată anul acesta, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anul 2019”

Cea de-a doua creșă va fi construită în cartierul Electroprecizia. În bugetul pe anul acesta administrația a prevăzut suma de 100.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea creșă, iar finalizarea lucrărilor este preconizată pentru finalul anului 2020.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply