Home / Actual / Proiect legislativ: Crește accesul la informaţiile de interes public

Proiect legislativ: Crește accesul la informaţiile de interes public

Proiectul de modificare a legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, initiat de liberalul Florin Alexe, a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, conform dcnews.ro.

Citeste si despre Zilele Liceului “George Moroianu” 

Astfel, ca urmare a prevederilor din acest act legislativ, se vor supune principiilor generale ale transparenței și unele instituții care folosesc bani publici, dar care până în prezent nu dădeau seama în nici un fel despre felul cum cheltuiau banii cetățenilor, cum ar fi regii autonome, societăți unde statul este acționar minoritar, precum și partidele politice, federaţiile sportive şi organizaţiile neguvernamentale de utilitate publică, dacă sunt finanţate de la bugetul de stat.

 „Aceasta este una dintre legile cele mai importante în reglementarea relației dintre cetățean și autoritățile publice. Transparența este singurul fundament pe care se poate construi o relație de încredere între cetățean și autoritate, între cei care plătesc taxele și cei desemnați să le cheltuiască„ a declarat Florin Alexe, inițiatorul legii, în plenul Camerei Deputaților.

Primaria Sacele distribuie ajutoarele alimentare de la UE

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply