Home / Actual / Săcele: Programul MPV se mută în casă nouă!

Săcele: Programul MPV se mută în casă nouă!

Începând cu anul 2017, programul MPV va fi găzduit de Fundația FAST în cadrul Centrului de Pregătire Vocațională din Săcele, care va fi inaugurat până la începutul noului an școlar.

Renovat și dotat cu sprijinul Fundației Velux, Fundației Erste și organizației FAST UK, noul centru reprezintă un spațiu de educație nonformală și de pregătire vocațională, un loc în care elevii cu vârste între 14-18 ani au ocazia să deprindă competențele necesare pentru o carieră profesională.

La un nivel mai extins, pentru mai mulți participanți, programul educațional va oferi în continuare resurse și instrumente pentru ca tinerii să-și îmbunătățească abilitățile tehnice, practice, sociale și să pătrundă astfel cu succes pe piața muncii.

În cadrul programului MPV, sesiunile de training vor fi structurate sub forma unor cursuri de scurtă durată, printre care:

 1. Calculatorul: componente și programe
 2. Office – Introducere
 3. Word – program de scris documente
 4. Excel – program pentru calcule
 5. PowerPoint – program pentru prezentări vizuale
 6. Web: Google (căutare, salvare conținut)
 7. Cum folosim Facebook
 8. Discurs în public / Cum să vorbim în public
 9. Gramatica e cool – Greșeli de evitat
 10. Cum mă prezint la un interviu
 11. Educație nonformală: valori si decizii (modul Tineri Pentru Tineri)
 12. Utilizare aparat foto/Tehnici de bază și reguli pentru o fotografie reușită

Tinerii vor avea oportunitatea de a se pregăti și pentru diverse meserii în cadrul atelierelor de practică: tâmplărie, mecanică, servire și catering, coafură, croitorie, lucru manual etc. Pe lângă acestea, consilierea pentru carieră, alături de mentorat și suport material, vor pune bazele unui traseu profesional adecvat!

Centrul de Pregătire Vocațională este localizat în zona centrală a orașului Săcele, în curtea interioară dintre Căminul de Bătrâni Christiana, Centrul  Ziurel, Centrul de Zi și Centrul Multicultural.

Până la deschiderea oficială și lansarea noului program MPV 2017, organizatorii se pregatesc intens pentru o nouă generație de elevi!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply