Home / Actual / Profesorul Mihály Bencze, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele

Profesorul Mihály Bencze, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele

Organizația UDMR Săcele îl propune pe cunoscutul și apreciatul profesor săcelean Mihály Bencze (foto dreapta) pentru titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele.

Inițiatorii sunt chiar consilierii locali ai UDMR Géczi Gellért, Kristály Lászlo, Hlavathy Zsuzsánna şi Kádár Tamás, propunerea fiind susținută și de Asociaţia Culturală Maghiară din cele 7 sate, Asociaţia Brassoi Lapok și Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab Istvan”.

Matematician renumit, director de şcoală, om de cultură, redactor, poet, fondator şi organizator de concursuri de matematică naţionale şi internaţionale, profesorul Mihály Bencze este și autorul a nenumărate cărţi.

Poate una dintre cele mai importante realizări ale profesorului săcelean este implicarea sa în fondarea Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab Istvan”.

Mihály Bencze, matematician, scriitor și profesor 

S-a născut la Săcele în 20 noiembrie 1954, unde a terminat Şcoala generală Nr. 3 din Cernatu. Între 1968-1973 a terminat Liceul Teoretic din Săcele, unde a dat şi Bacalaureatul, iar Facultatea de Matematică a absolvit-o la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

A organizat primul concurs a Cubului Rubik din ţară în data de 11 decembrie 1980, este inițiator al Concursului Internaţional de Matematică (în limba maghiară), dar a fondat și Premiul Zajzoni Rab Istvan.

Toate acestea, dar și multe alte realizări profesionale întinse pe durata unei cariere deosebite îl recomandă pe deplin pe profesorul săcelean.

Săcelenii fac fapte bune! Astăzi despre Darius Comănescu!

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia