Home / Actual / Primele informații despre Sântilia 2017. Ce aduce nou evenimentul anul acesta?

Primele informații despre Sântilia 2017. Ce aduce nou evenimentul anul acesta?

Sântilia – sărbătoarea tuturor săcelenilor revine, ca anul trecut, pe locul în care era ținută odinioară de către vechii mocani.

Manifestările principale vor avea loc astfel pe stadionul de rugby Electroprecizia, situat pe locul vechii Grădini Domnești, unde avea loc Sântilia în vechime.

Noutatea pentru 2017 este legată de mărirea duratei Sântiliei la 4 zile, aceasta urmând a începe pe 20 iulie, ultima zi fiind duminică 24 iulie.

Astfel, joi – 20 iulie – se vor organiza concursuri dedicate evenimentului, dar care au tematica sportivă.

Vineri – 21 iulie – locaţia manifestărilor va fi Piaţa Unirii din Turches.

Sâmbătă – 22 iulie – Este ziua dedicată muzicii uşoare, scena fiind amplasată pe terenul de rugby din cartierul Electroprecizia.

Duminică – 23 iulie – Tot în Electriprecizia este rândul iubitorului de folclor şi tradiţii populare să se bucure de momentele artistice pregătite de organizatori.

Nu vor lipsi nici in acest an meșterii populari și comercianți de diferite bunătăți: papapanași, vată pe băț, kurtos-kalacs, gogoși, etc. Toti vor fi pregătiți pentru a întâmpina pe săcelenii ce care vor să petreacă împreună.

Revenim cu detalii de îndată ce programul va fi definitivat.

foto: pagina de FB a Municipiului Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply