Home / Actual / Primăria Săcele aduce lămuriri în mult discutata problemă a “defrișărilor” din Poiana Angelescu

Primăria Săcele aduce lămuriri în mult discutata problemă a “defrișărilor” din Poiana Angelescu

 

Drumul forestier Poiana Angelescu – Valea Largă, o investiție pentru toți săcelenii

Primăria Municipiului Săcele aduce la cunoștință cetățenilor municipiului faptul că Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele a început execuția drumului forestier Poiana Angelescu – Valea Largă.

Drumul forestier Poiana Angelescu – Valea Largă împreună cu drumul forestier Valea Baciului – Șapte Izvoare (realizat anul acesta în proporție de 90%) au fost aprobate de Consiliul Local Săcele prin Hotărârea nr 39/19.03.2015, iar indicatorii tehnico-economici ai investiției prin Hotârârea nr 118/24.09.2015,  în timpul mandatului fostului primar Nistor Radu Florea.

Drumul forestier va avea lungimea de 1,719km, va ocupa o suprafață totală de 1,9975 ha teren forestier și o lățime medie a drumului de 11,62 m.

Construirea acestui drum beneficiază de toate aprobările necesare unei astfel de investiții, respectiv din partea Agenței pentru Protecția Mediului Brașov (Decizia 40/04.02.2016), Gărzii Forestiere Brașov (Aviz 6/14.03.2016) și Ministerului Apelor și Pădurilor (Ordinul 1807/20.09.2016).

Masa lemnoasă care este recoltată pentru realizarea drumului forestier constă în 583 de arbori, cu un volum de 1145 mc, licitată și adjudecată de firma SC Bandi Industry SRL, la prețul de 223 lei/mc brut, fără TVA. Valoarea contractului de vânzare-cumpărare între RPLP Săcele și firma menționată este de 255.335 lei, fără TVA.

Scopul acestei investiții este accesibilizarea fondului forestier din zonă pentru evitarea transportului de material lemnos rezultat din lucrări silvice (arbori uscați sau în curs de uscare, arbori rupți de zăpadă sau vânt, arbori afectați de insecte, etc) pe străzile înguste a căror infrastructură poate fi afectată (străzile Timocului, Poiana Angelescu, Highișului, Oituz, Vulcan). De asemenea, drumul forestier va putea servi în desfășurarea unor activități de agrement pentru cetățenii orașului și turiști, precum și pentru intervenții în cazul producerii de incendii sau alte calamități.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply