Home / Actual / Primăria Săcele a renunțat să mai modernizeze străzile Lungă și Livezii. Totuși strada Barajului din Gârcini rămâne prioritate.

Primăria Săcele a renunțat să mai modernizeze străzile Lungă și Livezii. Totuși strada Barajului din Gârcini rămâne prioritate.

Rectificarea bugetară propusă de administratia PSD a lui Virgil Popa și votată de majoritatea consilierilor locali i-a lasat anul acesta cu ochii în soare pe locuitorii de pe străzile Lungă (zona Precizia-Garaj) și Livezii (Cernatu).

Fondurile necesare pentru reabilitarea și modernizarea acestor două străzi au fost tăiate de la investiții și mutate pe cheltuieli (foto jos)

Într-o emisiune televizată primarul Virgil Popa spunea că a trebuit să aducă oameni de pe strada Livezii pentru ca aceștia să pună presiune pe grupul liberal ce, în “informatiile” sale, nu dorea modernizarea arterei (video jos sau CLICK AICI!)

De fapt, la sedința cu pricina cel ce a vorbit în numele locuitorilor de pe Livezii, susținând modernizarea arterei a fost Nicolae Coliban, fost consilier local din partea … PNL!

Adevărata intenție cu privire la aceste străzi a administrației PSD a ieșit la iveală la ultima rectificare bugetară când fondurile pentru aceste străzi au fost mutate pe cheltuieli.

Grupul consilierilor PNL s-a abținut de la vot, considerând că investițiile trebuiesc duse la îndeplinire așa cum au fost votate pentru anul 2018.

Strada Barajului din Gârcini a scăpat de tăierile de fonduri!

Din dorința de a înfrumuseța și moderniza intrarea în Săcele dinspre Cheia, peste 1.877.000 lei vor fi investiți în strada Barajului, care rămâne o prioritate.

Aici, spune primarul Virgil Popa, se vor reabilita trotuarele și accesele, lucrarea constând în refacerea structurii rutiere prin realizarea fundației din balast, a stratului suport, realizarea unei îmbrăcăminți asfaltice și încadrarea părții carosabile cu borduri prefabricate.

Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 1.877.917 lei, din care construcții – montaj 1.580.285 lei, termenul de executie fiind de 11 luni și este aproximativ egală cu cât s-a tăiat de la străzile de mai sus (Lungă și Livezii).

Demontăm minciuni: Episodul Săcele și transportul metropolitan

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia