Home / Actual / Pretul unei angajari nepotrivite: 5 costuri ascunse ale unei alegeri proaste

Pretul unei angajari nepotrivite: 5 costuri ascunse ale unei alegeri proaste

angajari nepotriviteCa antreprenori, manageri de resurse umane si/sau specialisti in recrutare, toti vrem sa facem alegerea cea mai buna pentru compania la care lucram. Sa targetam si sa angajam omul potrivit la locul potrivit. Dar uneori mai facem si angajari nepotrivite. De ce sa nu recunoastem?

Provocarea recrutarii este ca de fiecare data ii vrem pe cei mai buni. Este un obiectiv lesne de inteles, dar realitatea ne pune uneori si in fata unor situatii neplacute, in care ne dam seama nu numai ca nu am facut alegerea corecta, dar aceasta se dovedeste a avea costuri pe care nici nu le banuim, mai ales in cazul afacerilor mici.

Evident, costurile pot fi calculate in bani, dar pe langa bani, compania mai pierde timp, pierde din productivitate, iar o angajare nepotrivita poate influenta si ceilalti membri ai echipei, astfel incat, in final, compania pierde infinit mai mult.

Pierderile in caz de angajari nepotrivite

Potrivit unui sondaj realizat de portalul de recrutare CareerBuilder pe 6.000 de manageri de recrutare si manageri de companii din Statele Unite, o organizatie pierde in jur de 50.000 de dolari pe an, in cazul in care face o angajare nepotrivita. Ganditi-va cu cat se multiplica aceasta suma daca managerii de resurse umane gresesc de mai multe ori.

Citeste continuarea aici

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply