Home / Actual / Premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă: ‘’Putem atinge în 2023 un grad de absorbție a fondurilor europene de aproximativ 95%, un procent-record pentru România’’

Premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă: ‘’Putem atinge în 2023 un grad de absorbție a fondurilor europene de aproximativ 95%, un procent-record pentru România’’

În anul 2022, Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a depus, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, primele două cereri de plată din cadrul PNRR.

Prima, cu o valoare de 2,6 miliarde euro, a fost deja plătită de Comisia Europeană. A doua a fost depusă luna trecută și este acum în procesul de evaluare. După ce va fi aprobată, Comisia va plăti României 2,8 miliarde euro.

“Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în #România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice. Adunând și banii veniți prin #PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.

Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

În acest an, după îndeplinirea tuturor țintelor și a jaloanelor din PNRR, vor fi depuse încă două cereri de plată care însumează 6,3 miliarde euro.

Banii din PNRR intră în România în plus față de fondurile europene și sunt destinați întăririi capacității economiei românești de a face față crizelor, provocărilor geopolitice din regiune și presiunilor internaționale.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia