Home / Actual / Poluare cu brânză la Săcele. Săcelele de Constanța!

Poluare cu brânză la Săcele. Săcelele de Constanța!

Sute de kilograme de brânză stricată au fost descoperite pe un câmp din Săcele, judeţul Constanța. Localnicii se plâng că aerul a devenit irespirabil, din cauza mirosului, mai ales de când afară a început să se încălzească. Brânza provine de la o firmă de procesare a laptelui din zonă, care, potrivit legii, ar fi trebuit să distrugă surplusul, nu să-l arunce pe câmp, relatează Digi24.

„Uitați cum a ajuns brânza românească. Să fie aruncată pe islaz”, spune Valentin Stan, localnic din Sacele, judetul Constanta.

Un localnic din comună a dat întâmplător peste mormanele de brânză. Revoltat, omul a sesizat autorităţile.

„Noi vara paștem aici, venim cu animalele și paștem aici toți crescătorii de animale și nu știu cum o să putem să paștem pe lângă brânza asta pentru că deja miroase”, adaugă Valentin Stan, localnic.

Pe o suprafață de 30 metri pătrați, sute de saci umpluți cu brânză stricată au fost aruncați pe pășune. Întrucât vremea s-a încălzit mirosul a devenit insuportabil.

Produsele aruncate pe păşune aparţin unei firme locale de procesare a laptelui. Proprietarul firmei se apără însă şi spune că a donat sacii cu brânză unui cetăţean din sat.

„Aveam câțiva saci de brânză mai deteriorată, mai străcată și a zis că o dea la animale. N-am știut sub nicio formă, dacă era să o arunc o aruncam la groapa de gunoi”, spune Dumitru Puflene, proprietar firmă.

 

Reprezentanții primăriei nu știau nimic de această situație, dar firma de procesare a laptelui riscă amenzi de pana la 40.000 de lei.

Intreaga stire aici pe Digi24.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply