Home / Actual / Polițiștii săceleni, parte a dispozitivului activat de urgență de o … farsă la 112. Două tinere au anunțat că au fost răpite

Polițiștii săceleni, parte a dispozitivului activat de urgență de o … farsă la 112. Două tinere au anunțat că au fost răpite

A fost alertă la nivelul Poliției Județene Brașov, iar la dispozitivul desfășurat de urgență au luat parte și polițiști săceleni, după un apel primit prin 112 prin care se anunța că două minore ar fi lipsite de libertate în mod ilegal de către persoane necunoscute.

De fapt, ele au alertat Poliția, pentru a se… distra.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
În fapt, la data de 13 iunie 2021, în jurul orei 19.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat, prin apelul unic de urgență 112, de către o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că, în timp ce s-ar fi aflat într-un parc situat pe raza localității Tărlungeni, din județul Brașov, atât ea, cât și o altă tânără ar fi fost constrânse de către două persoane de sex masculin necunoscute să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu care s-ar fi deplasat spre o locație necunoscută.
În cel mai scurt timp, au fost constituite echipe operative complexe, formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, Biroul Rutier, Secțiile 1-5 Poliție, Poliția Municipiului Săcele, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi care, sub coordonarea echipei manageriale, au desfășurat activități de căutare a minorelor, fiind instituite, de asemenea, filtre rutiere pentru depistarea și identificarea vehiculului în cauză.

​În urma activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, iar din cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că acestea ar fi găsit, pe raza localității de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcțională și l-ar fi utilizat, efectuând pentru amuzament mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent principal Nadia Olaru 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, în vederea clarificării stării de fapt, urmând a fi propusă soluție legală la finalizarea anchetei.

​Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

În cadrul activităților desfășurate au fost angrenați 74 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, 4 jandarmi și 3 polițiști locali.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

sursa mytex.ro

(pe surse) Întrebări pentru primarul pesedist Virgil Popa: Este adevărat că săptămâna trecută ați fost chemat la DNA? Ce anume v-au întrebat?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia