Home / Actual / Politistii rutieri asigură un trafic rutier fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor
foto cu caracter informativ

Politistii rutieri asigură un trafic rutier fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor

În perioada 15 – 17 mai 2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza întregului județ, ce a avut ca scop asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor ce pot afecta climatul de siguranță pe drumurile publice.

                   Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică;
  • Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice.

La acțiune au participat, zilnic, 67 de polițiști rutieri, care au acționat pe raza întregului județ Brașov, utilizând echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, mijloacele tehnice certifictae, etiloteste, etilometre, aparatele Drugtest, precum și cinemometrul TruCam.

 Cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 400.000 lei, dintre acestea 65 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 679 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

De asemenea, cadrele de poliție au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 127 de permise de conducere, dintre acestea 75 fiind reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 28 pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 10 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 3 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Fiți responsabili în trafic!

Modificare importantă! De ce ai nevoie pentru a intra în instituțiile publice din Săcele?

Dosar penal pentru un șofer după ce a fost prins băut la volan în Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia