Home / Actual / Politikie bolnăvicioasă: Drumul de la “incompetent” la “favorit” trece prin buzunarele săcelenilor (partea a II-a)

Politikie bolnăvicioasă: Drumul de la “incompetent” la “favorit” trece prin buzunarele săcelenilor (partea a II-a)

În martie 2017, viceprimarul de atunci  – Géczi Gellért – a fost demis de consiliul local cu 14 voturi pentru, 1 abținere și 1 vot împotrivă (3 consilieri UDMR boicotând votul). 

A fost finalul unui mandat scurt de viceprimar (24 iunie 2016 – 23 martie 2017) presarat cu sincope administrative, atacuri ale primarului și jigniri venite din partea reprezentantilor PSD în consiliul local și a aliaților acestora.

Într-un comunicat de presă publicat pe 22 martie 2017, organizaţia UDMR prezenta o situaţie de ilegalitate la momentul respectiv şi anume faptul că după ce fusese ales viceprimar Géczi Gellért nu primise atribuţii de serviciu din partea primarului, desi trebuia să fie făcut acest pas administrativ în maxim 30 de zile de la alegerea sa.

Tot atunci, PSD-ul prezenta în presa obedientă ca fiind o “atracție” pe ordinea de zi propunerea de demitere. 

Ce era atât de atractiv la circul morbid ce a urmat, doar ei ştiu?!

Ba mai mult decât atât, acesta era considerat “incompetent”, iar eventuala demitere era motivată de “comportamentul duplicitar şi jocurile politice” ale acestuia, dar mai ales de lipsa de performanţa administrativă. (foto dreapta)

Drumul de la “incompetent” la “favorit” trece prin buzunarele săcelenilor

Şi totuşi, de unde această schimbare de paradigma în relaţia dintre PSD şi UDMR? De unde aceasta iubire bruscă dintre cele 2 părţi?

Răspunsul din păcate trece prin buzunarele săcelenilor şi ar putea costa comunitatea peste 25 de milioane de lei.

Este vorba de infama linie de creditare pe care primarul PSD Virgil Popa a dorit să o deschidă pentru a-şi finanţa administraţia. 

În condiţiile unui buget ce a consuma rapid şi prea puţin vizibil pentru comunitate un excedent de peste 20 de milioane de lei, administraţia PSD de la Săcele face ce face orice administraţie PSD: se împrumută, împovărând generaţiile viitoare.

Dacă iniţial UDMR nu a fost de acord cu acest împrumut, acum consilierii uniunii ar fi mai tentaţi de aceasta variantă în schimbul postului de viceprimar. 

Sau poate nu sunt tentaţi, dar nu au de ales, deoarece Géczi Gellért tocmai şi-a întărit poziţia în UDMR Săcele printr-o realegere pe 4 ani în funcţia de preşedinte. 

(partea a III-a în curând doar pe Saceleanul.ro)

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia