Home / Actual / PNL și USR, front comun la Săcele pe tema impotenței administrației PSD de a atrage fonduri europene

PNL și USR, front comun la Săcele pe tema impotenței administrației PSD de a atrage fonduri europene

Lipsa de preocupare a administrației săcelene generează ZERO venituri din proiecte pe fonduri europene, spune un comunicat al USR Săcele.

Este inacceptabil ca municipiului Săcele sa nu beneficieze de o dezvoltare adecvată prin intermediul diferitelor proiecte finanțate din fonduri nerambursabile din surse europene, continuă aceștia.

La prezentarea și dezbaterea publică a bugetului local din 14 februarie 2020 reprezentanții USR au observat că la secțiunea venituri de dezvoltare, pct.5, veniturile din fonduri europene pe anul 2020 sunt preconizate a fi 0 (ZERO) lei.

Pentru a avea mai multe detalii aceștia au cerut explicații în baza legii 544/2001 privind privind liberul acces la informațiile de interes public prin depunerea unei cereri la Primăria Săcele.

“Dorim să aflăm de la Primăria municipiului Săcele câte proiecte au fost depuse în anul 2019 și nu intrebăm de rata de succes atâta timp cât veniturile prognozate sunt 0″ spun useriștii săceleni în încheierea comunicatului.

Răspunsul venit nu a fost edificator, ci a facut referire la anumite sume ce urmează a se încasa pe „Investitii pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii silvice in fondul forestier proprietatea publica a municipiului Sacele”.

PNL a sancționat prin vot negativ aceasta situație

Consilierii PNL au votat împotriva capitolului bugetar 46.02, unde sunt prevăzute sumele ce se primesc de la Uniunea Europeană, acestea fiind ZERO.

Momentul a fost marcat cu ironie din partea unor persoane din conducerea primăriei care nu au înțeles de ce se votează negativ un capitol bugetar aflat pe ZERO.

Explicația a oferit-o consilierul local PNL, Cristian Popa, cel care a dat un răspuns tranșant: “Tocmai cu asta nu suntem de acord, că nu atrageți DELOC fonduri europene. Sunteți repetenți la acest capitol și orașul nu se dezvoltă”

Primarului PSD de la Săcele îi “mor” lăudătorii. Din cauza corupției!

Doar 9 din 18: Revenirea fostului primar Gheorghiţă Mutu Petre în administraţie a fost susţinută doar de PSD şi UDMR

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia