Home / Actual / PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului. 4% între PNL și PSD la ultimul sondaj de opinie!
close up of hand and voting ballot

PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului. 4% între PNL și PSD la ultimul sondaj de opinie!

PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului, depășind PSD cu aproape 4 procente, arata cel mai recent sondaj IMAS, realizat in a doua parte a lunii martie, conform Ziare.com.

Astfel, conform Barometrului Europa FM pentru luna martie, daca alegerile europarlamentare ar avea loc duminica viitoare, PNL ar obtine 25,2%, iar PSD 21,5%, arata sondajul IMAS dat publicitatii vineri.

Pe locul trei se afla Alianta 2020 USR-PLUS (17,7%), urmata de ALDE (12,7%) si PRO Romania (11,2%).

Topul candidatilor la alegerile prezidentiale este condus de Klaus Iohannis, a carui cota de incredere a crescut cu trei procente fata de luna februarie, ajungand la 44,3%. Pe locul doi se afla Calin Popescu Tariceanu (18%), urmat de Victor Ponta (12,4%), Dacian Ciolos (11,7%) si Liviu Dragnea (8%).

Directorul general al IMAS este sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD si fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Fata de luna februarie, cand scorul era de 22,7%, in martie PSD a scazut in optiunile electoratului, in timp ce PNL, ALDE, PMP, UDMR cresc in preferintele electoratului.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un esantion de 1010 persoane cu varste de 18 ani si peste, in perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Esantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Ciprian Sterpu, consilier local PNL: “PSD se supăra că administrația județeană a direcționat 500.000 lei către Săcele, dar uită că Guvernul Dăncilă nu a dat nimic”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia