Home / Actual / PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului. 4% între PNL și PSD la ultimul sondaj de opinie!
close up of hand and voting ballot

PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului. 4% între PNL și PSD la ultimul sondaj de opinie!

PNL a trecut pe primul loc în preferințele electoratului, depășind PSD cu aproape 4 procente, arata cel mai recent sondaj IMAS, realizat in a doua parte a lunii martie, conform Ziare.com.

Astfel, conform Barometrului Europa FM pentru luna martie, daca alegerile europarlamentare ar avea loc duminica viitoare, PNL ar obtine 25,2%, iar PSD 21,5%, arata sondajul IMAS dat publicitatii vineri.

Pe locul trei se afla Alianta 2020 USR-PLUS (17,7%), urmata de ALDE (12,7%) si PRO Romania (11,2%).

Topul candidatilor la alegerile prezidentiale este condus de Klaus Iohannis, a carui cota de incredere a crescut cu trei procente fata de luna februarie, ajungand la 44,3%. Pe locul doi se afla Calin Popescu Tariceanu (18%), urmat de Victor Ponta (12,4%), Dacian Ciolos (11,7%) si Liviu Dragnea (8%).

Directorul general al IMAS este sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD si fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Fata de luna februarie, cand scorul era de 22,7%, in martie PSD a scazut in optiunile electoratului, in timp ce PNL, ALDE, PMP, UDMR cresc in preferintele electoratului.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un esantion de 1010 persoane cu varste de 18 ani si peste, in perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Esantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Ciprian Sterpu, consilier local PNL: “PSD se supăra că administrația județeană a direcționat 500.000 lei către Săcele, dar uită că Guvernul Dăncilă nu a dat nimic”

Farmacia Precizia