Home / Actual / Peste 2500 de lei pe lună! Facturi uriașe la întreținere pentru locuitorii din ANL Electroprecizia

Peste 2500 de lei pe lună! Facturi uriașe la întreținere pentru locuitorii din ANL Electroprecizia

Locuitorii din blocul ANL din cartierul Electroprecizia au fost afectați puternic de majorarea tarifelor de gaz.

Astfel, în luna ianuarie a acestui an sumele datorate pentru întreținere au ajuns la valori record, de nesuportat pentru tinerii chiriasi.

Conform tabelului, o familie formata din 4 persoane ar fi fost nevoita (fara plafonare) sa plateasca in jur de 2500 lei in prima luna din 2022, cea mai mare parte a sumei provenind din tariful gazului pentru incalzire, tarif neplafonat.

Cum acest bloc beneficiaza de centrala de scara si Primaria Sacele nu a reusit sa convinga furnizorul de gaz ca are de-a face cu un beneficiar final casnic, tarifele au fost pe masura (foto jos)

Din discutiile dintre reprezentantii primariei Sacele si chiriasii din bloc a rezultata faptul ca, dupa plafonare, intretinerea va ajunge la valori mai mici de aproximativ 1000-1100 lei / luna. (pentru 4 persoane)

O altă problemă identificată de administrația blocului este faptul ca deocamdată locatarii acestei scări nu au găsim cel mai bun mod de a folosi termostatul centralei termice, astfel încât in apartamente sa fie cald, iar consumul nu atât de mare.

Ce se va întâmpla când vor dispărea plafonările, rămâne de văzut!

Domnule primar Popa Virgil, cetățenii de pe Narciselor raportează: ”Gata asfaltarea!”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia