Home / Actual / Pentru primar cotă generoasă de combustibil, pentru săceleni bilete și abonamente mai scumpe
sursa foto google.com

Pentru primar cotă generoasă de combustibil, pentru săceleni bilete și abonamente mai scumpe

Ca în fiecare an, conducătorii din Primăria Săcele au fost generoși cu ei și în 2023, asta dacă analizăm care este rezerva de carburant bugetată pentru autoturismele de serviciu.

Primarul și-a pregătit o rezervă de 170 de litri de motorină pe lună, iar numărul 2 din administrație, l-am numit aici pe administratorul Gâdea Sorin (tot PSD), va putea să consume 130-140 de litri pe lună.

Dar această cotă de combustibil poate fi depășită fără probleme, dacă este nevoie.

Asta deoarece conform textului din Hotărârea de Consiliu Local, nu se va considera depășire a consumului de carburanti normat, acel consum care, la nivelul anului, se incadreaza in limita consumului de combustibil normat, raportat la numarul total de autoturisme, autoutilitare, autospeciale, agregate, utilaje și alte mașini aflate în dotarea Primăriei Municipiului Săcele.

Vorba aceea, doar nu dau de la ei. Plătesc săcelenii și carburant pentru primar și abonamente și bilete mai scumpe și taxe si impozite mai mari.

Și în anii precedenți, primarul și-a pregătit o rezervă de 200 de litri de motorină pe lună, despre care niciun contribuabil nu știe dacă a depășit-o sau nu.

Consumul lunar total de carburanti pentru autoturisme, autospeciale, agregate, utilaje și alte mașini aflate in dotarea Primariei Municipiului Sacele pentru anul 2023 va putea ajunge la un maxim de 2200 litri pe luna (500 benzina, 1700 motorina).

La un cost estimat per litru de 6,50 lei pentru benzina și de 8 lei pentru motorină, astfel că acest consum maximal de combustibil ar putea costa bugetul local aproximativ 180.000 – 200.000 lei pe an.

Și biletele, și abonamentele! La propunerea lui Popa Virgil, transportul în comun se scumpește la Săcele. – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia