Home / Actual / Patru elevi de la “Victor Jinga” vor deveni animatori socio-culturali

Patru elevi de la “Victor Jinga” vor deveni animatori socio-culturali

În perioada 16-22 martie 2015, patru elevi participanți din cadrul proiectului “Multimedia – Pregătire pentru Viață” se vor deplasa la Păltiniș, județul Sibiu la un stagiu de formare pentru tineri.

Este vorba despre un curs de formare în animație socio-culturală, desfășurat de Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN în cadrul unui proiectul cultural – “Educație prin artă pentru copiii romi”.

Dulcă Lori, Brumar Dragoș, Usturoi Flavia și Ganea Adrian, de vârstă 17-18 ani, au absolvit trainingul multimedia din anul 2014 iar în prezent sunt voluntari ca asistenți de program IT în proiectul nostru. Toți locuiesc în cartierul Gârcini și sunt elevi în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Victor Jinga” din Săcele. Ne bucurăm pentru faptul că vor avea ocazia să învețe lucruri noi, să iasă pentru o săptămână din mediul lor și să își dezvolte abilitățile practice și sociale în lucrul cu tinerii și copiii.

– Ruxandra Oprică, manager proiect.

Programul constă într-un curs rezidențial de animație socio-culturală, care va avea loc între 16-22 martie, la Păltiniș, județul Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul unor mini-tabere în Săcele în lunile aprilie și iulie și la 2 tabere rezidențiale la Ocna Sibiului în luna august. Participanții vor primi certificat de participare (diplomă acreditată ANC în momentul în care ocupația este introdusă în COR) și contracte de voluntariat.

Animatorul socio-cultural se ocupă cu dezvoltarea capacităţii de comunicare, a abilităţilor practice, sociale, emoţionale, cognitive, de dezvoltarea armonioasă a personalităţii, de reintegrarea socială, de relaxarea şi refacerea beneficiarilor, de recreerea și divertismentul acestora. Animatorul socio-cultural organizează şi încurajează activităţi ca: ateliere de lucru, diverse jocuri, drumeţii, întreceri sportive, piese de teatru, expoziţii de lucrări, concursuri, creaţii literare etc.

“Program de educație prin artă pentru copiii romi” este un proiect cultural din cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 cu suma de 50934 Euro. Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN își propun să crească accesul copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale prin formarea a 16 animatori socio-culturali și a 16 profesioniști din domeniile educației și culturii în competențe de exprimare culturală prin cursuri acreditate ANC, stagii practice și mentorat, implicarea a 400 de copii romi din zona Săcele în 6 tabere și 3 ateliere de arte vizuale, pe parcursul a 6 luni și promovarea educației prin artă și cultură ca o modalitate de incluziune socială și empowerment multicultural, printr-o expoziție stradală, site, film și broșură online.

colors-eduromi-slide

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Ruxandra Oprică

    Super, multumim!

Leave a Reply