Home / Actual / Pași pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în zona de case

Pași pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în zona de case

Pentru zona de case, în perioada următoare, Primăria Municipiului Săcele împreună cu operatorul de salubritate CIBIN SRL, vor desfășura un proiect care presupune distribuția de saci din plastic pentru colectarea selectiva a deșeurilor reciclabile.

Începând cu data de 15 septembrie vor fi distribuiți saci cu capacitatea de 120 l pentru colectarea selectivă astfel:

Saci galbeni pentru plastic;

Saci albaștri pentru hârtie/carton.

Pentru colectarea deșeurilor menajere se vor folosi in continuare pubelele din dotare. Sacii pentru deșeurile reciclabile vor fi distribuiți tuturor gospodăriilor din zona de case, care au contract de salubritate încheiat cu operatorul desemnat – SC CIBIN SRL.

Ridicarea sacilor cu deșeuri reciclabile (plastic și hârtie/carton) se va face lunar, după programul existent, care poate fi consultat la adresa: https://www.cibin.ro/program-de-colectare-a-deseurilor…/.

Initial, vor fi distribuiți câte 3 (trei) saci pe gospodărie, pentru fiecare tip de deșeuri (3 saci galbeni și 3 saci albaștri), asigurându-se astfel un necesar aferent unui trimestru.

La fiecare ridicare a unui sac plin cu deșeuri reciclabile, operatorul de salubritate va lăsa la schimb, în cutia poștală sau peste poartă, un sac de aceeași culoare.

Autoritățile locale solicită tuturor cetățenilor municipiului selectarea gunoiului rezultat pe cele trei fracții și depozitarea acestora în conformitate cu inscripționarea containerelor din componența ecoinsulelor, respectiv a sacilor albaștri și galbeni.

La colectarea acestora, acolo unde se va identifica amestecarea fracțiilor de gunoi nu vor fi ridicate recipientele, iar în caz de repetare se va putea ajunge la aplicarea de amenzi.

Fără permis și băut la volan, un șofer a acroșat alt autoturism în Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia