Home / Actual / Participare săceleană la activitățile specifice derulate de către polițiști pentru menținerea siguranței rutiere

Participare săceleană la activitățile specifice derulate de către polițiști pentru menținerea siguranței rutiere

La data de 29 octombrie 2021, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Poliția Municipiului Săcele și Poliția Stațiunii Predeal, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune, în sistem CASCADĂ, pe raza județului Brașov și județului Prahova, ce a avut ca scop asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță rutieră și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

• impunerea respectării regimului legal de viteză;

• depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;

• impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;

• verificarea respectării prevederilor legale privind folosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate;

• verificarea modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

În cadrul acțiunii au fost utilizate dispozitive pentru măsurarea vitezei, respectiv cinemometre TruCam și aparate Autovision.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 73 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind portul centurii de siguranță și 1 sancțiune contravențională pentru încălcarea altor prevederi ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 23.000 lei.

Mult, puțin?! Factura câinilor fără stăpân la Săcele: peste 1 milion de lei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia