Home / Actual / (partea a I-a) Primarul plictisit al unui oraș de munte: Argumente de ce administrația pesedisto-gilistă de la Săcele își anunță falimentul de pe acum
fotomontaj Saceleanul.ro

(partea a I-a) Primarul plictisit al unui oraș de munte: Argumente de ce administrația pesedisto-gilistă de la Săcele își anunță falimentul de pe acum

Fotografia de mai sus este reală! Ea surprinde un primar plictisit, într-un moment de ”odihnă” personală în plin Consiliu Local la Săcele.

Este imaginea de ansamblu a unui mandat administrativ 2020-2024 care a început prost și anunță să continue dezastruos.

În aceste zile, Săcelele este un oras tulburat… o comunitate pe care Popa Virgil nu mai poate sau nu mai are chef să o administreze așa cum merită locuitorii săi.

După 2 mandate și înaintând spre 60 de ani, Popa Virgil pare să-și fi irosit orice potențial de a conduce spre dezvoltare comunitatea săceleană.

Vă vom oferi mai jos o serie de argumente de ce administrația pesedisto-gilistă de la Săcele își anunța ”falimentul” de pe acum și de ce săcelenii trebuie să fie atenți la ce urmează!

‼️ Bugetul este pe butuci, cheltuielile de personal și funcționare sunt la cer, iar orașul se va împrumuta cu 40 milioane de lei

‼️ Lucrările edilitare au în multe cazuri o calitate îndoielnică (așa cum spun chiar săcelenii), sunt realizate de multe ori cu firme de casă, controlate de cunoscuții primarului Popa Virgil.

‼️ Popa Virgil este un primar izolat din punct de vedere politic, nu este apreciat de nimeni la nivel judetean si national. Este contestat inclusiv de o parte din colegii sai din PSD, care il considera nefrecventabil. Prin comparatie primarii pesedisti din Codlea sau Zarnesti au parte de sustinere trans-partinica si deci, de proiecte mai multe ce ajung sa fie finantate.

‼️ Alianta locala dintre PSD si UDMR nu va rezista la infinit pentru simplul motiv ca Virgil Popa nu il suporta pe Geczi Gellert. L-a acceptat ca viceprimar pentru ca avea nevoie de o majoritate cu UDMR, dar in realitate relatiile celor doi sunt reci. Dovada este faptul ca Virgil Popa nici macar nu pune mare pret pe vicele municipiului, atributiile de serviciu ale celui din urma fiind mult mai putine si mai lipsite de importanta decat cele date lui Gadea Sorin, administratorul public – fostul viceprimar

Mai mult decat atat, pe Popa Virgil il scot din sarite realizarile viceprimarului, cel care a pus umarul serios la finantarea cu bani guvernamentali a 2 obiective promise mincinos de primar: cresa din Electroprecizia si corpul nou de scoala pentru gimnaziala din Garcini. Daca vor deveni realitate, meritul este al viceprimarului, ceea ce Popa Virgil nu poate inghiti in veci.

‼️ Politia Locala este aservita unor interese politice si nu functioneaza asa cum trebuie. De vina nu sunt angajatii Politiei Locale, in marea lor majoritate nemultumiti de ceea ce se intampla, ci chiar primarul Virgil Popa. In Politia Locala Sacele, pestele de la cap se impute, iar in curand coruptia conducerii va face subiectul unor anchete de presa si nu numai. 

‼️ GAL Garcini – sau Grupul de Actiune Locala – este structura ce ar trebui sa aduca bani europeni in cea mai saraca comunitate din municipiu, insa pesedistii lui Popa Virgil au acaparat asociatia si acum o folosesc pentru a isi impune afacerile, oamenii si pentru a baga o parte din bani in propriile buzunare. 

‼️ Transportul este falimentar, nemodernizat si total nemultumitor pentru anul 2020. Desi pesedistii se sprag in populisme prin sedintele de Consiliu Local situatia este tinuta sub control doar prin subventiile uriase platite din bugetul orsului.

Pe surse, Popa Virgil este dornic inca din 2020 sa scape de transportul in comun, dar in acest moment RAT Brasov nu este dispusa sa intre pe zona Sacele.

‼️ Primaria vinde din terenurile mici avute in proprietate si foloseste banii nu pentru investitii, ci pentru a-si acoperi cheltuielile de functionare.

O comunitate fara proprietati si imprumutat, asta este viitorul municipiului Sacele. Suprafete mari de teren sunt folosite in mod ilegal de terti, iar primaria nu face nimic in mod real. Vom face noi lumina si aici!

‼️ In Camping Darste se construiesc blocuri! Fara PUZ si fara PUD, cu cazul in Instanta si locuitorii stransi in jurul unei asocieri ce-si propune sa apere interesele zonei. Aici buboiul se va sparge, iar Popa Virgil va trebui sa explice autoritatilor competente cum a ajuns un investitor sa sfideze legea cu acordul Primariei.

‼️ Primaria Sacele nu are proiecte majore pe care sa ceara bani de pe PNDL 3 (Anghel Saligny) fiind depasita de cam toate localitatile din judet, fie ele din mediul rural sau urban. In viitorul apropiat vor incepe si proiectele PNRR si aici vor avea prioritate proiectele verzi si cele de regenarare urbana. Subiect unde Sacelele lui Popa Virgil este corigent!

(Va continua!)

Acest editorial este o opinie politică

Persoanele cu dizabilități sunt umilite de administrația lui Popa Virgil, iar Primăria Săcele nu pune în aplicare decizii judecătorești în domeniu

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia