Home / Actual / O nouă performanță de răsunet pentru Liceul Teoretic ”George Moroianu”. Eleva Roxana Popescu din clasa a XI-a A a câștigat Concursul de Poezie “Mihai Eminescu”- 2023

O nouă performanță de răsunet pentru Liceul Teoretic ”George Moroianu”. Eleva Roxana Popescu din clasa a XI-a A a câștigat Concursul de Poezie “Mihai Eminescu”- 2023

Eleva Roxana Popescu din clasa a XI-a A a câștigat Concursul de Poezie “Mihai Eminescu”- 2023, secțiunea elevi.

Premiul oferit va fi publicarea gratuită a primului ei volum de poezii, iar decernarea premiului și lansarea volumului se vor face peste aproximativ o lună, probabil la Centrul Cultural UNESCO “Mihai Eminescu” din București.

D-na profesoară de limba franceză, Cătălina Hașotti, de altfel scriitoare cu câteva volume publicate, este cea care a descoperit talentul literar al Roxanei: „Mă bucur că mi-a ascultat sfatul căci, după ce i-am citit poeziile pe care mi le-a trimis, am sfătuit-o să le trimită la acest concurs. Așa că sunt bucuroasă că am devenit <nașa ei literară>”

Căteva cuvinte, la cald, de la câștigătoare:

“Câștigarea concursului “Time 2 Mihai Eminescu” este cea mai mare realizare a mea de până acum.

A fost o adevărată provocare, în special etapa finală a concursului, la care s-au cerut 100 de pagini de poezii. Am ales să mă folosesc de o foarte mică parte din poeziile pe care le aveam deja scrise, pentru că îmi doream nespus să mă ridic la nivelul așteptărilor, voiam să dau tot ce am mai bun.

A fost o surpriză pentru mine să aflu că am câștigat, nu mă gândeam că, dintre cei 5 finaliști, eu voi fi câștigătoarea concursului la secțiunea elevi. Aștept cu nerăbdare lansarea volumului de poezii, am visat de foarte mult timp la acest lucru, însă nu credeam că voi publica primul meu volum de poezii atât de devreme.”

Felicitări și la mai mare! 

Ai carte, ai parte! Elevi și profesori de la Liceul Teoretic ”George Moroianu” premiați în bani după rezultatele din concursul internațional ,,Juvenes Translatores” – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia