Home / Actual / O delegație din Săcele și Tărlungeni primită la Giula în Ungaria

O delegație din Săcele și Tărlungeni primită la Giula în Ungaria

Volumul „La (ne)uitarea privirilor din jur – Note și impresii de călătorie la vorbitorii de limba română din imediata apropiere a țării (1967-2017)” a fost lansat în Giula, Ungaria, la finalul săptămânii trecute.

Autorul lucrării este Liviu Dârjan (foto dreapta), Vicepreşedinte ASTRA „Fraţii Popeea” Săcele – Braşov. Cu prilejul lansării, Liviu Dârjan, însoțit de o delegație din comuna Tărlungeni, a fost primit de Episcopul Siluan al Ungariei în Catedrala din Giula.

Episcopul Ortodox Român al Ungariei le-a urat bun venit oaspeților din România și le-a prezentat date despre istoricul Catedralei și al comunității românești din Ungaria, precum și despre instituțiile românești care funcționează în orașul Giula.

Episcopul Siluan, dar și Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula și Tiberiu Iuhas, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, au primit câte o Diplomă de Merit, „pentru apărarea graiului străbun”, din partea Despărțământului ASTRA „Frații Popeea”, precum și cartea Domnului Profesor Liviu Dârjan.

Cartea lansată este dedicată Centenarului Marii Uniri și a fost publicată cu binecuvântarea Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și al autorităților locale ale Municipiului Săcele.

Volumul apare la propunerea Despărțământului ASTRA „Frații Popeea”, și beneficiază și de un Cuvânt înainte scris de Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

Volumul „La (ne)uitarea privirilor din jur – Note și impresii de călătorie la vorbitorii de limba română din imediata apropiere a țării (1967-2017)” va fi lansat și în Rep. Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina.

”Maratonul Gastronomic”: Chef Bogdan ne-a întrecut așteptările în acest weekend la Fényes

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia