Home / Actual / Nu ratați: În weekend avem ”Bunloc Vertical Race” la Săcele.

Nu ratați: În weekend avem ”Bunloc Vertical Race” la Săcele.

160 de persoane s-au înscris deja pentru una din ultimele curse de alergare montană a sezonului: ”Bunloc Vertical Race”.

”Vertical Race” este o probă nou apărută în peisajul alergărilor montane și constă într-o cursă scurtă de urcare, de până în 5 km, dar cu diferență mare de nivel, ceea ce o face extrem de dificilă și de atractivă. În termeni profani am putea-o numi un ”sprint la deal”. Câștigă, evident, cel care parcurge distanța în cel mai scurt timp.

”Bunloc Vertical Race” se desfășoară pe dealul Bunloc din Săcele, are 3,5 km lungime și o diferență de nivel de + 500m. Cursa va avea loc sâmbătă 5 noiembrie, de la ora 11.00. Plecarea va fi de la Telescaunul Bunloc, iar sosirea pe vârful Bunloc.

Cursa este organizată de Silviu Bălan, unul din cei mai cunoscuți alergători montani din România, membru al lotului național de alergare montană, originar din Săcele, în colaborare cu CPNT Brașov. Competiția are ca principal partenerPrimăria Municipiului Săcele, precum și mai mulți sponsori și susținători.

Printre cei care deja s-au încris la competiție sunt nume importante ale alergării montane din România:  Gyorgy Szabolcs– membru al clubului din Italia Valetudo, cu numeroase competiții câștigate în afară, Andrei Bălăşan – membru al echipei Salomon Romania , Viorel Palici – cel mai titrat alergător al anului, Andrei Preda – membru al echipei ”Vertical Sport”, Ingrid Mutter – câștigătoare a două curse internaționale anul acesta, Gianina Tănase – câștigătoare a mai multor curse montane din România printre care și Bușteni Vertical Race 2015 şi Adriana Pleoșniță– câștigătoare a Circuitului Carpaților 2015.

Înscrierile se mai pot face doar în ziua cursei, între orele 9.00 – 10.30, la locul de start. Vor exista patru categorii: masculin sub 35 de ani și peste 35 de ani și feminim sub 35 de ani și peste 35 de ani. Cursa va începe la ora 11.00, iar startul va fi individual la 30 de secunde. Festivitatea de premiere va avea la cabana Sava din Bunloc la 15.00.

Participanții la cursă și voluntarii vor participa la o tombolă specială, premiul fiind o cameră GO PRO. Cei patrucâștigători ai cursei vor avea și un premiu mai special: un zbor cu parapanta din Bunloc.

Organizatorii au pregătit și o cursă a copiilor, care se va desfășura de la ruinele fostei cabane Bolnoc până la cabana Sava. Cursa va începe la ora 14.00, iar premiile constau în cărți, sucuri naturale și fructe. Premierile se vor face la cabana Sava.

Telescaunul Bunloc va funcționa sâmbătă de la ora 9.00 până la ora 16.00, prețul unei urcări fiind de 15 lei.

Bunloc (sau Bolnoc) este o zonă turistică pentru săceleni și brașoveni cunoscută din cele mai vechi timpuri. Până în anii 90, când zăpadă era din belșug aici exista o tradiție foarte puternică în schiul alpin. În ultimii ani zona a devenit foarte populară pentru amatorii de parapantă, mountain bike, schi de tură, dar și pentru pasionații de alergare montană.

 

Program:
9.00-10.30 Validări înscrieri online, înscrieri la fața locului
10.30-11.00 Ședința tehnică
11.00-12.30 Start individual la 30 de secunde conform listei oficiale
11.30-13.30 Finish
12.00-15.00 Relaxare și încurajarea celor care încă concureză la Cabana Sava
13.00-13.45 Înscrieri pentru cursa copiilor, la Cabana Sava
14.00-14.30 Cursa copiilor
15.00 Premiere.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply