Home / Actual / NIMIC pentru Săcele de la Guvernul PSD Dăncilă, 500.000 lei de la Consiliul Judeţean Braşov

NIMIC pentru Săcele de la Guvernul PSD Dăncilă, 500.000 lei de la Consiliul Judeţean Braşov

La jumatatea acestui an, Municipiul Săcele a solicitat 4.600.000 lei (aproximativ 1 milion de euro) din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Guvernului printr-o adresă comună, dar nu a primit nimic! (detalii AICI!)

Iată ca acum, la final de 2018, Consiliul Judetean Braşov  a alocat pentru localitatile din judet 14.306.000 lei, suma provenita din cota defalcată a impozitului pe venit.

Primarii pot folosi banii atât pentru plata datoriilor mai vechi de 90 de zile, cât și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare. 

Un exemplu elocvent îl reprezintă suma de 500.000 de lei alocată către Primăriei Săcele.

Consilierii locali de aici nu au fost de acord, prin vot, la solicitarea conducerii Primăriei Săcele de contractare a unui credit bancar.

Potrivit consilierului județean Andi Kadas (PNL), nu creditele trebuie să fie prima opțiune pentru un primar, chiar dacă este vorba despre investiții, ci fondurile europene sau sumele disponibile la nivelul Consiliului Județean, care nu generează dobânzi împovărătoare pentru cetățeni. 

Un material Brasov TV

Ciprian Niţescu, consilier local PNL: “Încă avem excedent bugetar la Săcele. De ce nu folosim aceşti bani pentru investiţii?”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia